Pinterest is naast kanalen als Facebook, Instagram en YouTube een van de meest gebruikte online platformen in Nederland. Veel mensen kennen het al als een online prikbord voor bijvoorbeeld inspiratie voor jouw droom keuken, maar ook zakelijk biedt het veel kansen. Lees het hier!

  Pinterest

  Pinterest is hét platform om nieuwe ideeën te ontdekken, te bewaren en te proberen. Zo’n idee (een pin) bestaat uit een visual of video met een beschrijving en een link naar de originele bron. En juist dat laatste is zo krachtig als je Pinterest zakelijk inzet. Momenteel wordt Pinterest door 3,5 miljoen Nederlanders gebruikt, met 734.000 dagelijkse gebruikers. Dit zijn voornamelijk vrouwen (70%) van 20 t/m 40 jaar.

  Hoe gaan we te werk?

  1. Inventariseren

   We onderzoeken eerst wat de potentie van Pinterest marketing voor jouw bedrijf is. Vervolgens stellen we de doelen vast en spreken we af welke uitingen er in de pins gebruikt gaan worden.
  2. Doelgroep bepalen

   Tijdens deze stap bepalen we welke doelgroep we op welke manier aanspreken? De juiste doelgroepen targeten helpt je bij het weergeven van je Pinterest campagne aan mensen die er voor jou toe doen.
  3. Strategie bepalen en content creëren

   Samen met jou werken we de online strategie uit, waarna we goed vindbare borden gaan opzetten, afbeeldingen designen en tekstoverlay’s bepalen.
  4. Zoektermenlijst maken

   Pinterest is net als Google een zoekmachine. Daarom is het heel belangrijk dat jouw bedrijf op de juiste zoekwoorden gevonden wordt. Samen stellen we daarom een zoektermenlijst op die relevant zijn voor jouw merk.
  5. Vooruit plannen van pins

   Afhankelijk van jouw mogelijkheden zorgen we voor regelmaat. Regelmatige aanwezigheid zorgt voor een grotere zichtbaarheid. We plannen je pins vooruit en zorgen zo voor afwisseling en regelmaat.
  6. Rapportage & evaluatie

   Analyseren is een cruciaal onderdeel van zakelijk Pinterest. We rapporteren in heldere taal onze analyse en evalueren met jou de resultaten en eventuele wijzigingen in de aanpak.

  Groei door met onze programma’s

  Lees meer over onze groeiprogramma's

  Ik wil starten

  Ik wil starten

  Ben je klaar om te starten en wil je een vanuit een gedegen groeistrategie met de juiste aanpak en opzet…

  Lees meer

  Ik wil opschalen

  Ik wil opschalen

  Ben je klaar om naar het volgende niveau te groeien en wil je op de juiste manier bestaande kanalen en…

  Lees meer

  Ik wil uitbreiden

  Ik wil uitbreiden

  Ben je er klaar voor om de volgende stap te zetten en effectief en structureel te bouwen aan (internationale) groei…

  Lees meer