De “gratis” zoekresultaten

Als u ook maar iets met websites te maken heeft gehad, heeft u er wel eens van gehoord: Search Engine Optimization (SEO’ ofwel zoekmachine optimalisatie. Hiermee kun je vindbaar worden in de ‘gratis’ resultaten van zoekmachines zoals Google. De haakjes rond ‘gratis’ staan er omdat het optimaliseren van een website voor goede vindbaarheid in een zoekmachine wel degelijk een hoop inspanning met zich mee brengt. De juiste elementen moet aanpakken om te voldoen aan de paar honderd criteria die Google hanteert om de zoekresultaten te sorteren. Hiervoor is uiteraard een investering nodig qua tijd om je te verdiepen in deze punten en om je website hier op aan te passen.

Zoekmachine-marketing

Je website zal moeten voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van techniek, content en autoriteit. Om goed te scoren in de “gratis” zoekresultaten draait het er om dat alle drie deze gebieden goed geoptimaliseerd zijn. Uw website kan vol staan met prachtige content die enorm relevant is voor uw potentiële doelgroep maar als de website traag is of onleesbaar voor een zoekmachine dan zullen deze potentiële klanten uw website niet kunnen vinden.

Zoekmachineoptimalisatie heeft meer voordelen

Het optimaliseren van een website voor betere vindbaarheid in de zoekmachines brengt meer voordelen met zich mee. Vaak zullen deze optimalisaties namelijk ook een positief effect hebben op de gebruiksvriendelijkheid en de veiligheid van uw website. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Toevoegen van HTTPS aan uw website
  • Verbeteren van de websitesnelheid
  • Website optimaliseren voor gebruik op mobiele apparaten

Hoe kan Prodos u helpen

Wees niet bang, eigenlijk is SEO niet heel moeilijk. Als je maar weet wat je moet doen en de tijd neemt om het ook daadwerkelijk gestructureerd en doelgericht uit te voeren. De uitvoering is vaak vrij eenvoudig voor de juiste persoon met de juiste kennis en vaardigheden. Prodos helpt met het opstellen van prioriteiten, het adresseren van de acties aan de juiste personen maar kan u ook uitstekend helpen met het uitvoeren van de optimalisaties.

Samen met u of uw team gaan we aan de slag om te zorgen dat de juiste mensen uw website kunnen vinden.

Benieuwd waarom u niet verschijnt in de zoekresultaten van Google op bepaalde zoekwoorden of naar hoe u het doet ten opzichte van uw concurrenten?

Enthousiast geworden? Kom bij ons op de koffie!