Online marketing in Duitsland, hoe verover je een stukje van de Duitse e-commerce markt van €73 miljard?

Wanneer je met je bedrijf door wilt groeien, is uitbreiden naar Duitsland een goede optie. Duitsland heeft ruim 82 miljoen inwoners, is een grote online markt en biedt veel mogelijkheden.

Bij het betreden van de Duitse markt komt er een hoop kijken voor jouw organisatie. Daarom helpt Prodos Online Marketing Nederlandse bedrijven met hun online business uitbreiden naar Duitsland. De Duitse cultuur is anders dan de Nederlandse cultuur en de markt vraagt daardoor om een specifieke aanpak met de juiste boodschap via de juiste kanalen.

Samen met Prodos kun je nu de Duitse markt veroveren!

Enthousiast geworden?

Wat doet Prodos voor u?

Prodos helpt u om een online succes te worden in Duitsland. Prodos kan u helpen voor B2B (Business to Business) en B2C (Business to Consumer). Hierbij ondersteunen wij onder andere de volgende aspecten die komen kijken bij het uitbreiden naar Duitsland:

Zoekmachinemarketing (SEA)

Online adverteren draait om relevantie, als adverteerder wil je een potentiële klant de juiste boodschap op het juiste moment laten zien. Hier ligt de kracht van zoekmachinemarketing, want hiermee kun je potentiële klanten benaderen die op dat moment op zoek zijn naar de producten of services die uw bedrijf aanbiedt.

Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Als je ook maar iets met websites te maken hebt gehad, heb je er wel eens van gehoord: Search Engine Optimization (SEO) ofwel zoekmachine optimalisatie. Hiermee kun je vindbaar worden in de ‘gratis’ resultaten van zoekmachines zoals Google.

Social Media marketing

Social media is een onmisbaar communicatiekanaal in bijna iedere online marketing strategie, dit geldt ook zeker bij een uitbreiding naar Duitsland. In Duitsland waren er eind vorig jaar ongeveer 26 miljoen actieve gebruikers op Facebook. Dat zegt al genoeg over het enorme bereik wat er te behalen valt.

E-mail marketing

Met e-mailmarketing richt je direct de juiste boodschap aan de juiste persoon. We gebruiken daarvoor het gebruiksvriendelijke programma Mailchimp.

Leadgeneratie

Vind de juiste klanten in Duitsland en zet ze om in leads voor jouw salesteam. Wij helpen met het bereiken van de juiste klanten , op het juiste platform en op het juiste moment.

Affiliate & Platform marketing

In Duitsland begint het aankoopproces vaker op Amazon dan op Google. Hier in Nederland ligt die verhouding totaal anders maar in Duitsland hebben platformen zoals Amazon, Ebay en Zalando een groot marktaandeel in de online shopping markt. Hoe zet je deze platformen in om jouw organisatie een vliegende start te geven in Duitsland? Wij helpen graag!

Lokalisatie Duitse website

Duitse internetgebruikers hebben op sommige vlakken hele andere verwachtingen van websites en webshops dan Nederlands gebruikers. Sluit jouw website aan bij deze verwachtingen? Gebruik je de taal van je publiek en staan de juiste communicatie kanalen open? Prodos begeleidt je naar een echte Duitse website.

Werkwijze Online Marketing DuitslandWerkwijze

Je bedrijf is er klaar voor om de Duitse markt voor zich te gaan winnen? Wij onderzoeken welke behoefte je potentiële Duitse klanten hebben en hoe je hier het beste op in kunt spelen. Verder zorgen we er voor dat de hele website en organisatie klaar zijn voor de uitdagingen die het toetreden tot een nieuwe markt met zich mee brengt. Uiteraard zorgen wij er daarna voor dat de juiste bezoekers je website, webshop of social media kanalen weten te vinden zodat de doelstelling voor de Duitse markt behaald kunnen gaan worden!

 

Duitsland checklist aanvragenChecklist Duitsland

Is jouw bedrijf klaar om de stap naar Duitsland te maken? Heb je de juiste betaalmogelijkheden op de website staan, spreekt de boodschap op jouw website de Duitse klant aan en is jouw impressum helemaal in orde volgens de Duitse wetgeving?

Check het gemakkelijk met onze Online Marketing in Duitsland checklist. Op de checklist vindt je een aantal punten waar je op moet letten voordat je jouw product, dienst en website lanceert in Duitsland.

Neem contact op en wij sturen je deze geheel vrijblijvend gratis op!

 

Recente projecten

Bloom Baby Duitsland

Bloom Deutschland

Prodos ondersteunt Bloom met het opzetten van de Duitse website en zet onder andere zoekmachinemarketing en social media marketing in om de Duitse doelgroep te bereiken en online verkopen te genereren. Bekijk project
Paradox Portfolio item

Pink Paradox Europe

Paradox Europe is een nieuwe webshop waar je altijd slaagt voor de mooiste bruid- en avondschoenen en tasjes. Heb je jouw droomjurk gevonden? Maak dan je outfit compleet met een schitterend paar schoenen en bijpassend tasje van het bekende merk Paradox London PINK. Bekijk project

Enthousiast geworden? Plan een afspraak met ons in!

Neem contact op