Feed management

Verhoog je online zichtbaarheid van je productcatalogus door te adverteren op vergelijkingswebsites, affiliatenetwerken en marktplaatsen door gebruik te maken van Feed Management.

Neem contact op

Feed management

Wat is feed management?

Feed management is het verzamelen en geautomatiseerd doorzetten van de product database van een website. Een data feed is dan ook het exportbestand van de product database. Dit geautomatiseerde bestand omvat de actuele informatie van de producten. Denk hierbij aan de producten zelf, de omschrijving, prijzen en huidige voorraad. Dit bestand kan verspreid worden op specifieke, feed-gebaseerde kanalen. Het grote voordeel hiervan is dat actuele productinformatie van de webshop automatisch wordt doorgestuurd naar de verschillende kanalen.

Voordelen

Het inzetten van meerdere kanalen met behulp van de product feed brengt veel voordelen met zich mee. Een belangrijk voordeel is dat productinformatie over alle kanalen hetzelfde is. Wordt productinformatie in jouw webshop geüpdatet? Geen probleem, want met feed management wordt die informatie ook doorgezet naar alle kanalen die zijn aangesloten op de feed.

Daarnaast zorgt een goede data feed bij het bereiken van een groter publiek omdat deze eenvoudig ingezet kan worden op andere kanalen in andere landen. Het resultaat: meer omzet door efficiëntere inzet van de verschillende online verkoopkanalen.

Welke kanalen zijn geschikt?

De product feed kan ingezet worden om productinformatie te exporteren naar een groot aantal kanalen. De feed maakt het mogelijk om het sturen van productinformatie te automatiseren. Zo kun je de data feed gebruiken voor de volgende kanalen:

 • Google Shopping
 • Facebook Ads
 • Marktplaatsen zoals: Amazon, Bol.com en Ebay
 • Vergelijkingssites zoals: Beslist.nl, vergelijk.nl, kieskeurig.nl en Tweakers.net
 • Display remarketing
 • Affiliate marketing.

Hoe gaan wij te werk?

 1. Inventarisatie

  Onze data feed specialisten zorgen dat de huidige beschikbare feed geoptimaliseerd wordt. Dit is belangrijk omdat alle informatie up-to-date en correct moet zijn. Daarnaast voorzien zij de feed van de juiste specificaties en zorgen ze dat de productdata zo uitgebreid mogelijk is.
 2. Strategie

  Bij het kiezen van de juiste kanalen is het belangrijk om te kijken naar jouw strategie. Samen met onze specialisten bepalen we welke kanalen het best aansluiten bij jouw doelstellingen.
 3. Inzetten van de feed

  Elke feed moet aangepast worden aan het kanaal waaraan het gekoppeld zal worden. Het is tenslotte belangrijk dat alle informatie juist wordt weergegeven.
 4. Optimalisatie & onderhoud

  Het is belangrijk om voortdurend de data te analyseren en te optimaliseren. Zo zorgen we altijd voor de beste resultaten.

Wat kan Prodos voor jou betekenen?

Ben jij benieuwd of jouw feed in orde is? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van feed management voor jouw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Ons werk

Dijkhuisletselschade.nl

Dijkhuis Letselschade is een organisatie waar verschillende letselschade advocaten zich richten op het begeleiden van slachtoffers met allerlei vormen van letselschade. Zij onderscheiden zich door expertise te combineren met een persoonlijke aanpak.

Bekijk de website

Varga’s Wines

Varga's Wines biedt wijnen voor de bij haar aangesloten bedrijven. Met deze nieuwe website willen ze ervoor zorgen dat haar klanten online de verschillende wijnen kunnen bestellen. Verder moet de website een visite kaartje zijn voor potentiële klanten. En dat is met de nieuwe website zeker gelukt!

Pink Paradox Europe

Paradox Europe is een nieuwe webshop waar je altijd slaagt voor de mooiste bruid- en avondschoenen en tasjes. Heb je jouw droomjurk gevonden? Maak dan je outfit compleet met een schitterend paar schoenen en bijpassend tasje van het bekende merk Paradox London PINK.

Bekijk de website

Bittiq

Bittiq geeft je meer inzicht in je uitgaven en concrete tips over hoe je kunt besparen op je vaste lasten en abonnementen. Het werkt automatisch, gekoppeld aan je bank. Registreer Simpel overzicht en lagere kosten. Moeiteloos en snel.

Bekijk de website

USP Marketing Consultancy

USP Marketing Consultancy is hét toonaangevende marktonderzoeksbureau voor de bouwsector, de installatiesector, de doe-het-zelfsector en de woonsector.

Bekijk de website

ishipit

ishipit is een uniek bezorgplatform, dat het laten kopen, bezorgen en ophalen van bijna alles uit de buurt mogelijk maakt, door gebruikers en ondernemende koeriers aan elkaar te koppelen. Prodos ondersteunt ishipit bij het werven van koeriers en het activeren van gebruikers.

Bekijk de website

Fromanteel Amsterdam

Implementeren van Enhanced Ecommerce om de volledige online funnel van Amsterdams horlogemerk Formanteel meetbaar en inzichtelijk te maken.

Bekijk de website

Bloombaby

Prodos ondersteunt Bloom met het opzetten van de Duitse website en zet onder andere zoekmachinemarketing en social media marketing in om de Duitse doelgroep te bereiken en online verkopen te genereren.

Bekijk de website

Wijs & van Oostveen – Vermogensbeheer

Prodos ondersteunt Wijs & van Oostveen bij het optimaliseren en het laden van de verschillende diensten.

Bekijk de website

Enthousiast geworden?

Wil je met jouw huidige online platform naar een nieuw niveau? Of heb je een idee en wil je een volledig online concept laten ontwikkelen?