Influencer marketing

Influencer marketing is een vorm van marketing, waarbij influencers het gedrag en meningen van hun doelgroep beïnvloeden. De volgers zien de influencers als een autoriteit en hebben vertrouwen in hen, waardoor zij sneller een bepaalde keuze maken. Door een influencer in te zetten als ambassadeur van jouw product of dienst kun je heel effectief werken aan je branding, het opbouwen van een community of het stimuleren van verkopen.

Neem contact op

Influencer marketing

Influencer marketing; wat zijn jouw mogelijkheden?

Een influencer hoeft helemaal geen individueel persoon of groep te zijn. Het kan ook heel goed een online platform zijn. Middels de naam van dat platform, autoriteit en bereik dat ze hebben, kunnen ook zij zeer goede influencers zijn.

De meeste marketeers kennen influencers vooral als personen die consumentenproducten aanprijzen op social media. Maar ook voor B2B bedrijven biedt deze vorm van marketing ontzettend veel mogelijkheden.

Wat kan influencer marketing voor jou betekenen?

 • Vergroten van je naamsbekendheid.
 • Meer bezoekers naar je website te trekken.
 • Je bereik op social media te vergroten.
 • Verhogen aantal leads of sales.

Hoe gaan we te werk?

 1. Strategie

  Alles valt of staat met de juiste doelstellingen en strategie. Vanuit onze ruime ervaring denken we met je mee of influencer marketing echt bij je past en wat de beste aanpak en doelstellingen moeten zijn.
 2. Opstart

  In de opstartfase gaan wij voor je aan de slag met het maken van een selectie van influencers. Daarna sluiten wij in naam van jou de beste deals en regelen wij het administratieve gedeelte. Ook maken wij een contentkalender en briefen wij de aangesloten influencers.
 3. Optimalisatie

  Als alles staat en de campagnes van start gaan, zijn wij de vraagbaak en degene die alles in de gaten houden. Zo monitoren we nauwkeurig de resultaten en sturen bij waar nodig. Ook bespreken we vervolgstappen.
 4. Evaluatie & rapportage

  Na de campagneperiode plannen we een evaluatiemoment in, waarin wij terugkoppelen wat er gedaan is en wat dit opgeleverd heeft. Aan de hand van deze resultaten bepalen we eventuele vervolgstappen en kijken we naar mogelijkheden om de strategie nog succesvoller uit te bouwen.

Wat kan Prodos voor je betekenen?

Influencer marketing heeft zich in de afgelopen jaren zo doorontwikkeld dat het een vak apart is geworden. Zo wordt er ook veel misbruik gemaakt door influencers bij bedrijven die geen duidelijk strategie en richtlijnen hanteren.

Naast het uitwerken van een goede strategie, zorgen wij ervoor dat de juiste influencers zich aan jouw merk binden. Wij zetten de samenwerking op, bepalen de doorloop en rapporteren de successen. Zo weet jij dat het goed zit.

Kunnen wij je helpen?

Wil jij de stap naar influencer marketing maken? Of heb je die stap al gemaakt, maar ben je benieuwd hoe je je influencer marketingcampagne effectiever in kunt zetten? Neem dan contact op met ons!

Ons werk

Dijkhuisletselschade.nl

Dijkhuis Letselschade is een organisatie waar verschillende letselschade advocaten zich richten op het begeleiden van slachtoffers met allerlei vormen van letselschade. Zij onderscheiden zich door expertise te combineren met een persoonlijke aanpak.

Bekijk de website

Varga’s Wines

Varga's Wines biedt wijnen voor de bij haar aangesloten bedrijven. Met deze nieuwe website willen ze ervoor zorgen dat haar klanten online de verschillende wijnen kunnen bestellen. Verder moet de website een visite kaartje zijn voor potentiële klanten. En dat is met de nieuwe website zeker gelukt!

Pink Paradox Europe

Paradox Europe is een nieuwe webshop waar je altijd slaagt voor de mooiste bruid- en avondschoenen en tasjes. Heb je jouw droomjurk gevonden? Maak dan je outfit compleet met een schitterend paar schoenen en bijpassend tasje van het bekende merk Paradox London PINK.

Bekijk de website

Bittiq

Bittiq geeft je meer inzicht in je uitgaven en concrete tips over hoe je kunt besparen op je vaste lasten en abonnementen. Het werkt automatisch, gekoppeld aan je bank. Registreer Simpel overzicht en lagere kosten. Moeiteloos en snel.

Bekijk de website

USP Marketing Consultancy

USP Marketing Consultancy is hét toonaangevende marktonderzoeksbureau voor de bouwsector, de installatiesector, de doe-het-zelfsector en de woonsector.

Bekijk de website

ishipit

ishipit is een uniek bezorgplatform, dat het laten kopen, bezorgen en ophalen van bijna alles uit de buurt mogelijk maakt, door gebruikers en ondernemende koeriers aan elkaar te koppelen. Prodos ondersteunt ishipit bij het werven van koeriers en het activeren van gebruikers.

Bekijk de website

Fromanteel Amsterdam

Implementeren van Enhanced Ecommerce om de volledige online funnel van Amsterdams horlogemerk Formanteel meetbaar en inzichtelijk te maken.

Bekijk de website

Bloombaby

Prodos ondersteunt Bloom met het opzetten van de Duitse website en zet onder andere zoekmachinemarketing en social media marketing in om de Duitse doelgroep te bereiken en online verkopen te genereren.

Bekijk de website

Wijs & van Oostveen – Vermogensbeheer

Prodos ondersteunt Wijs & van Oostveen bij het optimaliseren en het laden van de verschillende diensten.

Bekijk de website

Enthousiast geworden?

Wil je met jouw huidige online platform naar een nieuw niveau? Of heb je een idee en wil je een volledig online concept laten ontwikkelen?