Net voordat de Black Friday gekte gaat beginnen lanceert Google een aantal nieuwe features in Google Adwords. Met deze features geeft Google marketeers nog meer mogelijkheden om de juiste boodschap op het juiste moment aan de juiste potentiële klant te laten zien.

Promotie Extensies

Een speciale aanbieding voor Black Friday of een tijdelijke feestdagen actie met een kortingscode? Google geeft je nu de mogelijkheid om tijdelijke aanbiedingen weer te geven in advertentieteksten middels de promotie extensie. In de promotie extensie kun je informatie kwijt zoals het kortingspercentage, de looptijd van de actie en bijvoorbeeld een kortingscode om gebruik te maken van de actie. Promotie extensies waren al bijna een jaar in betá maar zijn nu beschikbaar in alle landen.

Aangepast intentiedoelgroepen

Marketeers kunnen nu zelf intentiedoelgroepen maken en deze targeten in het Google Display Netwerk (GDN). Deze doelgroepen van mensen die een specifiek product willen kopen worden gemaakt op basis van data uit Google Adwords campagnes, websites en YouTube kanalen. Als marketeer kun je voor twee varianten kiezen; een waarbij je zelf de doelgroep samenstelt op basis van gekozen URL’s en YouTube kanalen en een waarbij de machine learning algoritmes van Google het werk doen op basis van data uit je Adwords campagnes. Deze door Google gemaakt doelgroepen zijn te vinden in het Audience Center onder geautomatiseerd samengestelde doelgroepen. Hier geeft Google ook schatting van de prestaties en de omvang van de doelgroep.

Ad Variations

Ook rolt Google een nieuwe manier van advertenties testen uit voor de nieuwe Google interface. Deze nieuwe functie maakt het mogelijk om duizenden varianten van advertenties te testen met slechts een paar kleine aanpassingen. De test verloopt daarna automatisch en Adwords geeft een melding wanneer de uitkomsten statistisch significant zijn. Het is middels deze tool, die te vinden is in het advertentie varianten tabblad, mogelijk om alle elementen van een advertentie te testen.

Nieuwe Google Interface

Al deze nieuwe mogelijkheden zijn exclusief beschikbaar voor de nieuwe Adwords Interface die Google al een poosje aan het uitrollen is. Hiermee probeert Google het gebruik van de nieuwe interface te stimuleren zodat de oude vertrouwde interface uitgefaseerd kan gaan worden.