Het zat er al een tijdje aan te komen, na anderhalf jaar experimenteren en testen gaat Google nu eerst de mobiele webpagina indexeren in plaats van de desktoppagina. Het mobile first indexing wordt de komende maanden uitgerold. De reden voor de mobile first indexing is dat we de afgelopen jaren steeds meer gebruiken maken van het zoeken op mobiel. Het indexeren van desktoppagina’s kan voor problemen zorgen voor het zoeken op mobiel. Het Mobile first indexeren hier een oplossing voor. Er komt hier ook nog een melding over in de Search Console.

Er is nu nog geen reden tot paniek. De Mobile-first indexing gaat over hoe Google content verzamelt, nog niet over hoe de content geranked wordt in de resultaten. In de toekomst zal dit wel steeds belangrijker worden. De eerdere veranderingen van Google hebben wel invloed op de ranking van de zoekresultaten, zoals de laadtijd van de website. Daarnaast presteren websites met mobiel vriendelijke content beter op mobiele zoekresultaten. Maar zoals altijd blijft Google de meest relevante content laten zien in de zoekresultaten. Met deze tool kan je testen of je website geschikt is voor mobiele apparaten: https://search.google.com/test/mobile-friendly.

Lees in deze blog hoe je jouw website klaar maakt voor Mobile First Indexing. Heb je verder nog vragen over Mobile First Indexing? Neem dan gerust contact op met een van de experts van Prodos.