Support
Deel dit artikel:

Belangrijke update Google Partner badge 2020

Eind juni 2020 komt er een update voor de huidige Google Partner badge. Deze partner badge laat zien dat je als bedrijf over de juiste Google Ads kennis, vaardigheden en ervaring beschikt. De Google partner badge was in het verleden als online marketing bureau redelijk makkelijk te verkrijgen. Vanaf eind juni 2020 worden de vereisten aangepast en moet je aan strengere voorwaarden voldoen. De drie belangrijkste voorwaarden om Google Partner te worden zijn: certificeringen, uitgaven en bedrijfsprestaties.

Huidige vereisten Google Partner Badge

Om de Google partnerbadge te krijgen hoef je nu nog maar minimaal één gecertificeerde gebruiker te hebben binnen je manageraccount. Ook moet je in het afgelopen kwartaal €10.000 hebben uitgegeven in Google Ads. Verder moet je aan prestatievereisten voldoen, groei realiseren en minimaal 12 maanden geld uitgegeven hebben in Google Ads. De officiële Google Partner Badge van Prodos is onderaan de pagina te zien.

Certificeringen Skillshop

Google kent verschillende certificeringen in de skill shop. Op het moment zijn er vier certificeringen die je kunt behalen voor de partner badge. De certificeringen die Google aanbiedt voor Google Ads zijn: Google Ads Search, Google Ads Display, Google Ads Video en Shopping-advertenties.

Naast deze vier certificeringen zijn er nog meer die handig zijn om te behalen zoals de certificeringen voor Google Analytics en Google Ads Measurement. Deze certificeringen zal je helemaal zelf moeten behalen, want valsspelen is geen optie meer. Er zijn gelukkig wel verschillende manieren om te oefenen, bijvoorbeeld met het lesmateriaal in de Skillshop.

In aanmerking komende gebruikers

Vanaf eind juni moeten minstens de helft van de in aanmerking komende gebruikers binnen het bedrijf de geüpdatete certificeringen in Skillshop halen. De gebruikers die in aanmerking komen zijn gebruikers met beheerders- of standaardtoegang aan het Google Ads-manageraccount van je bedrijf of gebruikers met beheerders- of standaardtoegang tot een ander account wat gekoppeld is aan het manageraccount en moeten een e-maildomein delen met een gebruiker van het bij Google Partners geregistreerde Google Ads-manageraccount. In ons geval is dit e-maildomein ‘@prodos.nl’.

Koppelen

Ook is het belangrijk dat je persoonlijke Skillshop account goed hebt gekoppeld aan je bedrijf, zodat je certificeringen zichtbaar zijn in het juiste account. Verder moet je jouw Skillshop account updaten.

Uitgaven

Naast de certificeringen in de skillshop moet je ook minimaal €20.000 hebben uitgegeven bij je beherende accounts in de afgelopen 90 dagen om aan te tonen dat je bedrijf voldoende actief is. Dit is dus een verdubbeling van de huidige vereisten.

Bedrijfsprestaties

De laatste vereiste om de Google Partner Badge te krijgen zijn bedrijfsprestaties. Dit houdt in dat je aan de prestatievereiste moet voldoen door je campagnes met Google Ads in te stellen voor een optimale weergave, zodat je jouw resultaten kunt maximaliseren. Hierbij is het tabblad ‘Aanbevelingen’ erg belangrijk. Deze zul je dus leeg moeten houden door de aanbevelingen toe te passen of af te wijzen.

Google Premier Partner

Naast de gewone Google Partner status is er ook een Premier Partner-status. Deze status kent Google elk jaar toe aan de 3% best presterende partners. Om hiervoor in 2020 in aanmerking te komen moet je als bedrijf eerst de nieuwe Partner badge verdienen. Daarna selecteert Google nieuwe Premier Partners op basis van een aantal factoren, zoals jaarlijkse advertentie-uitgaven voor de beheerde accounts, klantgroei, klantbehoud en meer. Deze beoordeling wordt jaarlijks uitgevoerd en de status is mogelijk niet beschikbaar voor alle markten.

Conclusie

Het is dus belangrijk dat je als online marketing bureau aan bovenstaande vereisten voldoet om mee te kunnen doen binnen het online marketing vakgebied en de voordelen van Google Partner behoudt/krijgt. De drie belangrijkste voorwaarden zijn dat minimaal de helft van de gebruikers in je managersaccount certificeringen behaald, uitgaven van minimaal €20.000 in de afgelopen 90 dagen en dat je aan de prestatievereisten voldoet.

Bij Prodos vinden we het zijn van Google Partner erg waardevol en zijn we trots dat we deze partner badge met onze specialisaties mogen vertonen op onze website. Heb je vragen over bovenstaande onderwerpen? Neem dan gerust contact op met één van Prodos SEA experts via telefoon of via ons contactformulier.

Design talent en het creatieve brein van Prodos. Combineert de juiste boodschap met het juiste kanaal om uw campagne tot een succes te maken!